Bocian Pożyczki – opinie klientów i recenzja

Skrócony przykład reprezentatywny RRSO: 1149%, całkowita kwota pożyczki: 1000zł, oprocentowanie stałe: 20%, całkowity koszt pożyczki: 349zł - na podstawie pożyczki na 35 tygodni
Prowizja 15,49%
Wymagane konto bankowe Nie
Oprocentowanie 20 %
Kwota 500 - 6 000 zł
RRSO 146,88 %
Maks. kolejna pożyczka 6000 zł
Sposób weryfikacji telefonicznie
Okres spłaty 25 tygodni
Nasza ocena 5
Maks. pierwsza pożyczka 500 - 1 500 zł
Wiek pożyczkobiorcy 18 - 75 lat
Pierwsza pożyczka gratis Nie
Zaświadczenie o zarobkach Tak
Status osoby fizycznej Tak
Konto w banku Nie
Zameldowanie Nie
Telefon komórkowy Nie
Adres e-mail Nie
Czas wypłaty 24 godziny
Metoda wypłaty Karta przedpłacona/gotówka

Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 1000 zł na 35 tygodni: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 1000 zł, umowa zawierana na 35 tygodni: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 1149,00%, całkowita kwota kredytu 1000 zł, całkowita kwota do zapłaty 1349,00 zł, oprocentowanie stałe 20%, całkowity koszt kredytu 349,00 zł (w tym: prowizja 183,50 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 35 zł, odsetki 70,50 zł), pierwsza rata tygodniowa 38,65 zł, kolejne raty tygodniowe po 38,54 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.07.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 2000 zł na 52 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 2000 zł, umowa zawierana na 52 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 158,50%, całkowita kwota kredytu 2000 zł, całkowita kwota do zapłaty 3122,81 zł, oprocentowanie stałe 20%, całkowity koszt kredytu 1122,81 zł (w tym: prowizja 801,00 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 52 zł, odsetki 209,81 zł), pierwsza rata tygodniowa 60,26 zł, kolejne raty tygodniowe po 60,05 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.07.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 3000 zł na 62 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 3000 zł, umowa zawierana na 62 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 146,18% całkowita kwota kredytu 3000 zł, całkowita kwota do zapłaty 4930,84 zł, oprocentowanie stałe 20%, całkowity koszt kredytu 1930,84 zł (w tym: prowizja 1432,50 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 62 zł, odsetki 376,34 zł), pierwsza rata tygodniowa 79,51 zł, kolejne raty tygodniowe po 79,53 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.07.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 5000 zł na 104 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 5000 zł, umowa zawierana na 104 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 120,41%, całkowita kwota kredytu 5000 zł, całkowita kwota do zapłaty 10011,19 zł, oprocentowanie stałe 20%, całkowity koszt kredytu 5011,19 zł (w tym: prowizja 3775,00 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 104 zł, odsetki 1072,19 zł), pierwsza rata tygodniowa 96,41 zł, kolejne raty tygodniowe po 96,26 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.07.2022.

Zalety i wady firmy bocian pożyczki

Zalety
  • Możliwość otrzymania pożyczki mimo negatywnej historii kredytowej, nawet ze złym wpisem w BIK i BIG
  • Możliwość spłaty zdalnej (karta płatnicza/BLIK/Google Pay/przelew)
  • Środki wypłacane są natychmiast po zawarciu umowy
  • Możliwość wnioskowania o kolejne pożyczki online
Wady
  • Spłata pożyczki odbywa się w kontakcie z Doradcą
  • Dłuższy proces wnioskowania o pierwszą pożyczkę
  • Pierwsza rata spłacana po 7 dniach od zawarcia umowy

Bocian Pożyczki to jedna z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawanych firm pożyczkowych na polskim rynku. Pożyczkodawca szczyci się 20-letnim doświadczeniem w branży pozabankowej. Czym wyróżnia się ich oferta? Sprawdź!

Bocian Pożyczki – opinia o firmie pożyczkowej

Bocian to polska firma pożyczkowa, której – generalnie mówiąc – nie trzeba przedstawiać. Szczyci się ona wyjątkowo dobrą rozpoznawalnością, którą wypracowała chwytliwymi hasłami (np. „Nie masz siana – zadzwoń do bociana”) i skutecznym, długofalowym marketingiem w mediach oraz przestrzeni publicznej.

Pożyczkodawca działa na rynku finansowym od 2000 roku, co czyni go prawdziwym weteranem w branży. Oferowane przez niego finansowanie to pożyczki ratalne udzielane na zupełnie niestandardowych warunkach.

Misją Bocian Pożyczki jest udzielanie pożyczek w najdogodniejszym dla klienta miejscu… w jego domu. Założenie to wpływa na sposób działalności firmy. Jak? Pożyczkodawca ogranicza swoją działalność on-line na rzecz bliższych, osobistych relacji i spotkań. Jej celem jest bowiem osiągnięcie zadowolenia i świadczenia usług na najwyższym poziomie.

Pozyskaną w taki sposób pożyczkę można przeznaczyć na dowolny cel. Dlatego nie bez przyczyny Bocian Pożyczki należy do grona najpopularniejszych na rynku. Opinią wielu klientów ceniony jest za możliwość otrzymania pożyczki od ręki. Zwracają na to uwagę przede wszystkim osoby, które nie są zainteresowane korzystaniem z pożyczek przez internet.

bocianpozyczki.

Czym się wyróżnia firma Bocian Pożyczki?

Jednym z niewątpliwych plusów oferty jest możliwość otrzymania pożyczki pomimo negatywnej historii kredytowej – czyli nawet z negatywnym wpisem w Biurze Informacji Kredytowej czy biurach informacji gospodarczej.

Ważne jest też to, że istnieje opcja spłaty zdalnej z wykorzystaniem BLIK, karty płatniczej czy przelewu. Pieniądze wypłacane są natychmiast po zawarciu umowy, a o kolejne finansowanie można aplikować on-line.

Utrudnieniem może być fakt, że spłata pożyczki odbywa się w kontakcie z doradcą. Proces wnioskowania o pierwszą pożyczkę jest dłuższy, pierwsza rata musi zostać spłacona w ciągu 7 dni od zawarcia umowy.

Ile można dostać, okres spłaty i koszty

Jak już wiemy, Bocian udziela pożyczek w domu klienta. Doradca klienta pojawia się pod naszym adresem i umowa zawierana jest w warunkach domowych. Jak za to prezentuje się możliwa do zaciągnięcia kwota zobowiązania, całkowity koszt kredytu czy reprezentatywny przykład dla pożyczki?

Pożyczki w Bocianie udzielane są w 4 taryfach:

  • 1000 zł na 35 tygodni, koszt: 340 zł.
  • 1500 zł na 52 tygodnie, koszt: 821 zł.
  • 2000 zł na 52 tygodnie, koszt 1095 zł.
  • 3000 zł na 62 tygodnie, koszt 1882 zł.

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania wynosi minimalnie 95,18%, a maksymalnie 166,10%. Roczna stopa oprocentowania rrso wskazuje na wszystkie opłaty, jakie poniesiemy po zaciągnięciu pożyczki. Poza oprocentowaniem i prowizją jest to także np. opłata przygotowawcza.

Czy pierwsza pożyczka w Bocianie jest darmowa?

Niestety nie, Bocian Pożyczki nie przewiduje pierwszej ani żadnej innej darmowej pożyczki. Oferta udzielana jest na takich samych warunkach, i z takimi samymi kosztami dla każdego klienta.

Kto może zostać klientem Bocian Pożyczki?

  • Osoby w wieku 18-74 lat, posiadające numer PESEL.
  • Osoby mające pełną zdolność do czynności prawnych i dowód osobisty.
  • Klienci pracujący – wymagane jest zaświadczenie o zarobkach.

Bocian Pożyczki oferuje pożyczki również rolnikom, wymagając dokumentów:

  • potwierdzenie z gminy o osiąganych dochodach,
  • do wglądu akt własności ziemi,
  • trzy ostatnie odcinki z KRUS-u,
  • dokumenty do wglądu: dowód osobisty/prawo jazdy, rachunek wystawiony na nazwisko klienta.

W firmie Bocian Pożyczki nie trzeba nawet posiadać konta w banku, bo pożyczki udzielane są w formie gotówkowej.

bocian pozyczki opinie

Jak wnioskować o pożyczkę? Krok po kroku

Jak już wspomnieliśmy, pożyczkodawca nie udziela pożyczek online. Aby ubiegać się o zobowiązanie, należy:

  1. Zadzwonić na numer: 600 100 100 lub wysłać SMS o treści KONTAKT na numer 7057.
  2. Poczekać na telefon konsultanta.
  3. Przekazać wskazane dane osobowe i informacje o zatrudnieniu.
  4. Poczekać na decyzję o tym, czy przyznanie pożyczki będzie możliwe.
  5. Na końcu należy umówić się na spotkanie z konsultantem, który przekaże zobowiązanie w formie gotówkowej.

Klient, podpisując umowę pożyczki, otrzymuje dostęp do Platformy, na której zostaje założony, tzw. Profil Klienta. Dzięki czemu ma wgląd również do promocyjnych ofert, możliwość ich zaakceptowania oraz zawierania kolejnych pożyczek. Na Profilu zawarte są też informacje na temat aktualnego zobowiązania.

bocianpozyczki.pl

Każdy wniosek w Bocian Pożyczki rozpatrywany jest indywidualnie, każdy przypadek traktowany jest w oddzielny sposób.  Podczas spotkania z doradcą klienta ustala się termin oraz godzinę cotygodniowych wpłat.

Jakie bazy dłużników sprawdza Bocian Pożyczki ?

Bocian w tej materii jest najbardziej ekscentrycznym przedstawicielem rynku pożyczkowego. Firma ta nie weryfikuje żadnego rejestru finansowego — ani Biura Informacji Kredytowej (BIK), ani Biura Informacji Gospodarczej (BIG), ani Krajowego Rejestru Dłużników (KRD) ani, np. ERiF.

Zapytaliśmy się dwóch różnych pracowników firmy o potwierdzenie tej niecodziennej informacji. Wszyscy odparli zgodnie rejestry zewnętrzne nie są sprawdzane, wystarczy tylko zaświadczenie o zarobkach.

Rozpatrywanie wniosków – godziny i dni

Jak powiedziała nam konsultantka, „pracownicy nie mają stałego wymiaru pracy”. Wiadomo tylko, że wnioski pożyczkowe można składać w każdy roboczy dzień, od poniedziałku do piątku. „Czasami” pracownicy rozpatrują je także w weekendy, jednak nie ma na to reguły.

Naszym zdaniem najbezpieczniej będzie kontaktować się z firmą w dni powszednie, między godzinami 7.30 a 20.

Czy możliwe jest przedłużenie terminu spłaty pożyczki?

Bocian oferuje możliwość przedłużenia pożyczki o kilka kolejnych tygodni. Usługa ta nie jest płatna w tradycyjny sposób, bo doliczana jest do prowizji zobowiązania.

Karta Bocian Pożyczki

Bardzo ciekawym rozwiązaniem wydaje się być Karta Bocian Pożyczki. Przy podpisaniu umowy pożyczki, klient otrzymuje kartę bankomatową VISA mBank, na którą zostaje przelana wnioskowana kwota. “Plastikiem” można płacić za zakupy lub wypłacać gotówkę. Jest to, tzw. karta przedpłacona.

Bocian Pożyczki oferuje szereg innych, dodatkowych korzyści. Klienci mogą skorzystać również z:

  • pakietu Prawnik,
  • ubezpieczenia Bezpieczny Dom,
  • pakietu Doradca informatyczny,
  • ubezpieczenia Opieka po wypadku,
  • ubezpieczenia Bezpieczne zdrowie.

Bocian pożyczki opinie klientów

Bocian chwalony jest za obsługę domową i wypłatę środków do ręki, dzięki czemu osoby starsze albo klienci z komornikiem mogą otrzymać pożyczkę.

Z negatywnymi opiniami spotykają się koszty pożyczek w Bocianie. Pożyczkobiorcy uważają, że u konkurencji można otrzymać tańsze zobowiązanie.

A jaka jest Wasza opinia na temat tej firmy?

Bocian pożyczki – Dane firmy

Bocian pożyczki

Everest Finanse S.A.

Rodzaj: Firma pożyczkowa
Numer REGON: 360730596
Numer NIP: 7831722320
Numer KRS: 0000541824
Adres Firmy: ul. Stary Rynek 88 61-772 Poznań
4.5/5 - (44 votes)
Komentarze (11)
Zostaw komentarz

Sortuj wg
  • Komentarz od Grzegorz Dąbrowski
    Napisany
    11.05.2022, 22:21
    Grzegorz Dąbrowski

    Ludzie trzeba nie mieć mózgu żeby brać pożyczkę na 140% RRSO i to w promocji !

  • Komentarz od stachart
    Napisany
    08.04.2022, 21:52
    stachart

    Jak to jest firma rzetelna i chwalona przez klientów, to świadczy o tym, jacy ludzie są i w jakim syfie polskim żyjemy... Ręce opadają...

  • Komentarz od Eh
    Napisany
    13.01.2022, 11:08
    Eh

    RRSO - 120%. A w wadach wypisujecie jakieś bzdury, zamiast wskazać najważniejsze: że to zbójecka lichwa. Normalny koszt pożyczki w banku to RRSO 11-16%. Czyli 10 razy mniej... Ale ludzie bez zdolności kredytowej są skazani na pożarcie przez takie "firmy"...

  • Komentarz od Klienta bociana
    Napisany
    02.01.2022, 18:30
    Klienta bociana

    Najgorsza firma na rynku i ich doradzy kredytowni oszukujom ludzi każąc dawać pod zastaw sprzęty klientów i brać za to pieniądze złodzieje nie mili doradczy zwłaszcza z okolic bielska białej nie będę podawać nazwiska bo aż wstyd być ich doradzom

  • Komentarz od Ewa
    Napisany
    31.07.2021, 12:41
    Ewa

    Cholerne bagno wzięta pożyczka w kwocie 2500 zł spłacone 700 zł, a po niereguralnych spłatach przyszło ponad 8000

  • Komentarz od Prokura
    Napisany
    28.03.2021, 03:11
    Prokura

    120%- faktycznie zmienili to w reklamie ale tak podpadają pod art. 304 kk bo RRSO maksymalne wg ustawy wychodzi ok. 44% Dwukrotne przekroczenie tego nominału zagrożone karą do 5 lat. Pożyczka do 30 dni tylko 5 % od kapitału i nic więcej, czyli jak ktoś bierze 1000 zł to oddaje 1050. Jeśli na umowie jest RRSO 120 % to jest to klauzula abuzywna (prawnie niedozwolona) i z mocy prawa nieważna. Można wystąpić do sądu o stwierdzenie jej nieważności i wtedy odda się tyle ile pożyczyło, albo nie występować i płacić odsetki 14 % w skali roku bo 15 % od kapitału czyli 30 % w skali roku potrącił sobie wierzyciel na początku. Pożyczkodawca nie wystąpi do sądu bo sprawę przegra. Jest tu jednak pewne ryzyko bo niektóre firmy podają do sądu nieprawdziwy adres pożyczkobiorcy i w takiej sytuacji nie może się on odwołać bo nic do niego nie przyjdzie. A po podwójnym awizo (28 dni) wyrok staje się prawomocny i zaczyna działać komornik, który dostaje prawdziwy adres, wiadomo od kogo.

  • Komentarz od Prokura
    Napisany
    25.03.2021, 22:41
    Prokura

    Niech mi ktoś wytłumaczy: maksymalne odsetki wg. ustawy anty lichwiarskiej to 8% w skali roku. Pozaodsetkowe koszty to maksymalnie 15% od kwoty pożyczki plus do 6% w skali roku a u Bociana RRSO 178% albo i więcej. W co tu jest grane? Czy ktoś już siedzi? bo art. 304 kk przewiduje za lichwę do 3 lat więzienia a ma być 5. ( W Niemczech 10 w Stanach 20 już jest)

  • Komentarz od ktosiek
    Napisany
    22.04.2020, 09:30
    ktosiek

    Doradczyni klienta w Poznaniu, Monika Sz. na umowie w tableciku zapisuje co innego niż robi, jak się jej coś powie to straszy sądem.Nie pakujcie się w to bagno, za drogo pożyczone pieniądze (rrso 315%). Zakładają śmieszne pakiety i ubezpieczenia!

  • Komentarz od Lola
    Napisany
    28.02.2020, 23:17
    Lola

    Omijacie szerokim lukiem, zwłaszcza w Mielcu, a kierownictwo godne pożałowania i niedoświadczone. Chyba tylko podstawowke konczyli. Prowident to solidna firma przeuprzejmi doradcy, a kierowniczka inteligetna.

  • Komentarz od midrasz
    Napisany
    05.08.2019, 13:11
    midrasz

    Jest sprawdzany ERFiF i KRD. Wiem, bo składałem wniosek i w raporcie widnieją zapytania. Bazy miałem czyste. Nie wie, jak jest kiedy bazy maja negatywne wpisy

    • Komentarz od Edek
      Napisany
      10.09.2019, 18:29
      Edek

      I jak to dziady kłamią

Sprawdź ofertę bocian pożyczki